Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  

Katalogpost

577248
Mellan medeltid och modernitet : en introduktion till historisk arkeologi från högmedeltiden till i dag / Jonas Monié Nordin.
Mellan medeltid och modernitet : en introduktion till historisk arkeologi från högmedeltiden till i dag / Jonas Monié Nordin.
Av: Nordin, Jonas M 1970- (Författare/medförfattare)
Utgivningsår: [2021]
Språk: Svenska
Hylla: J
Medietyp: Bok
Upplaga: Upplaga 1
Förlag: Studentlitteratur
Resurstyp: Fysiskt material
ISBN: 9789144128788
Omfång: 378 sidor illustrationer 23 cm
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 1
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Historisk arkeologi är ett perspektiv, verksamt i skärningspunkten mellan den materiella kulturen, de avbildande källmaterialen och de skriftliga källorna som tillför en rumslig dimension i studiet av det förflutna. Mellan medeltid och modernitet introducerar detta kunskapsfält genom att berätta om dess historia, metoder och resultat rörande de senaste 700-årens historia. Bokens fokus ligger på processer som den ökade skriftkulturen liksom digerdöden, den senmedeltida klimatkrisen och modernitetens genombrott. Tillsammans utgör de avgörande förändringsprocesser som kom att prägla samhället under mycket lång tid. Mellan medeltid och modernitet riktar sig till studenter i historisk arkeologi, arkeologi och övriga kulturhistoriska ämnen samt yrkesverksamma inom kulturarvssektorn i vid bemärkelse, men även till alla som är intresserade av det förflutna från senmedeltiden till idag.

Här finns titeln:

Loading...
Loading...
Loading...

Alex författarlexikon

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

537187
Av: Christensen, Else

Sök

Språk