Katalogpost

563743
Brottsoffer : rättsliga perspektiv / Görel Granström, Ruth Mannelqvist (red.).
Brottsoffer : rättsliga perspektiv / Görel Granström, Ruth Mannelqvist (red.).
Utgivningsår: [2021]
Språk: Svenska
Hylla: Oeb
Medietyp: Bok
Upplaga: Andra upplagan
Förlag: Studentlitteratur
Resurstyp: Fysiskt material
ISBN: 9789144152493
Omfång: 223 sidor 23 cm
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Fler utgåvor/delar:
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Den som utsätts för brott och kommer i kontakt med rättsväsendet har ett antal rättigheter. Men hur regleras dessa, och vilka utmaningar finns för polis, åklagare och domstol när brottsoffrets rättigheter ska tillgodoses? Och hur ges brottsoffer upprättelse och gottgörelse? Den här antologin behandlar rättsliga perspektiv på brottsofferfrågor. Det handlar om hur rättsprocessen ser ut, om att det finns olika brottsoffergrupper som har särskilda behov och att företeelser ibland ställer olika rättigheter mot varandra. Juridik är ett område i ständig förändring. Det gäller även juridiken som handlar om eller påverkar brottsoffer. Därför är denna andra upplaga uppdaterad utifrån de förändringar som skett i form av exempelvis införandet av brottet människoexploatering, att fler grunder skyddas avseende hatbrottslagstftningen och att barnkonventionen blivit svensk lag. Brottsoffer - rättsliga perspektiv vänder sig till studenter inom juridik och polisutbildning, men passar även för kurser inom kriminologi och socialt arbete, samt till dem som i sin verksamhet kommer i kontakt med rättsliga frågor kopplade till brottsoffer.
En lärobok om brottsoffer -- Brottsoffret och rättsprocessen / Lena Landström -- Upprättelse för krigets brottsoffer / Fanny Holm -- Välfärdsstatens ersättningar till brottsoffer / Ruth Mannelqvist -- Näthatets offer : utsatthet och upprättelse / Therese Enarsson -- Föreställningar om offer för människohandel / Karin Åström -- Barn som brottsoffer : ett rättighetsperspektiv / Anna Wergens -- Kan offer för könsrelaterat våld ses som offer för hatbrott? / Görel Granström -- Brottsoffer i rätten.

Här finns titeln:

Loading...
Loading...
Loading...

Alex författarlexikon

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

310803
Av: Hellgren, Birgitta
63130
Av: Nilsson, Bo
331767
Av: Ullbro, Tinka
498406
Av: French, Tana
207133
Av: Khemiri, Jonas Hassen
25571
Av: Eriksson, Maria
327602
Av: Alvtegen, Karin
16006
Av: Roberts, Nora
142023
Av: Wahldén, Christina
295385
Av: Bergenlöv, Eva
478623
Av: Olofsdotter Persson, Ylva
34787
Av: Marklund, Liza
554680
Av: Olby, Tina
538800

Sök

Språk