angle-left Få hjälp att hämta och lämna böcker

Få hjälp att hämta och lämna böcker

Du som tillhör en riskgrupp för covid-19 kan få hjälp av Lunds kommuns frivilligkraft att få biblioteksböcker hem till dig.

Gör så här för att ta del av tjänsten:

• Anmäl dig först till Lunds kommuns frivilligkraft antingen via webb: https://service.lund.se/KF_84 eller telefon 046-359 48 72, där anger du valet ”bibliotekslån”.
  • Du får kontakt med en frivillig som kan hjälpa dig och ni kommer överens om hur det ska gå till.
  • Ring 046-359 58 78 mellan klockan 9 och 15 på vardagar eller mejla Stadsbiblioteket på folkbiblioteken@lund.se för att beställa böcker. Du kan inte reservera böcker, och om den boken du önskar inte är inne får du en liknande. Du kan beställa max 10 böcker åt gången.
  • Den frivillige kan hämta dina böcker hos oss tidigast dagen efter din beställning och senast inom tre dagar.
  • Lånetiden är sex veckor, du kan få hjälp av en frivillig att lämna tillbaka böckerna.

Få talböcker hemskickade

Du som är talbokslåntagare och inte kan besöka biblioteket kan få talböcker på Daisy-skiva hemskickade i brevlådan. Ring Stadsbiblioteket på 046-359 59 90 och tala med vuxeninformationen för att få hjälp.

Take away – bokkasse för avhämtning

På stadsdelsbiblioteken erbjuder vi även take away-lån, där du som tillhör riskgrupp kan hämta en kasse med böcker, filmer eller tidningar. Kontakta ditt bibliotek via mejl eller telefon och berätta vad du vill låna. Du kan sen hämta kassen utanför biblioteket eller ta hjälp av någon du känner som kan hämta kassen.

Kontaktuppgifter till biblioteken

Foto: Folkbiblioteken i Lund