angle-left Neverworld
Visa titel Debug

Neverworld

Fem ungdomar är med om en bilolycka och hamnar i limbo: en märkligt gränsland mellan liv och död som kallas för Neverworld. Här gäller inte naturens lagar, utan olycksdagen upprepas gång på gång i till synes all oändlighet. När en mystisk gammal man plötsligt dyker upp utanför deras ytterdörr får vännerna reda på att tiden har hakat upp sig, och det enda sättet för dem att ta sig ur loopen är att bestämma vem av dem som ska få lov att återvända till livet – och vem av dem som måste dö…

En sorts makaber "Måndag hela veckan" blandat med inslag av Agatha Christies klassiker "Och så var de bara en" gör den här romanen till en riktig nagelbitare. Vi får följa huvudpersonen Beatrice genom detta mardrömsliknande scenario, samtidigt som hon även serverar oss tillbakablickar på kompisgängets historia innan de alla skiljdes åt inför college. Vad hände egentligen den där natten då Beatrice pojkvän och tillika gängets självklara mittpunkt, Jim, dog? Vem av vännerna vet mer än vad de säger? Och kommer lösningen på Jims mystiska död ge svaret på vem av de fem forna vännerna som slutligen får lov att lämna Neverworld?

Marisha Pessls roman är främst klassad som ungdomslitteratur, men kan med fördel även läsas av vuxna. Pessl skriver både målande och medryckande, och lämnar läsaren med en rad filosofiska frågor om döden, vänskap och moral. Den här boken stannar hos läsaren långt efter att sista bladet är vänt.

Liknande titlar

Sök

Språk

sv-se fi-fi en-gb