Meröppet

I Lunds kommun finns flera meröppna bibliotek. Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare under vissa tider, även när det inte finns personal på plats. Det betyder att du har fler möjligheter att hitta tider som passar just dig.

Så gör du för att få tillgång till meröppet

Om du vill bli meröppetlåntagare ska du anmäla dig via Lunds kommuns e-tjänst. När du skickar in ansökan behöver du godkänna avtalstexten "Regler för meröppet". Du hittar reglerna i fliken längst ner på den här sidan. Det tar 1-3 arbetsdagar för din ansökan att godkännas. Om du redan har meröppetbehörighet behöver du inte ansöka på nytt via e-tjänsten.

Här hittar du e-tjänsten:

Meröppetavtal - Få tillgång till de meröppna biblioteken (öppnas i ett nytt fönster)

 

Frågor och svar om meröppet

Du måste vara minst 18 år och ha ett bibliotekskort som du använder. Du måste även först ha registrerat dig och skrivit under ett avtal som meröppetanvändare. Det gör du via en e-tjänst som du hittar på den här sidan:

Meröppetavtal - Få tillgång till de meröppna biblioteken (extern länk, öppnas i ett nytt fönster)

När du skickar in ansökan behöver du godkänna avtalstexten "Regler för meröppet". Du hittar reglerna för meröppet i fliken längst ner på den här sidan.

Som meröppetanvändare får du gärna ta med dig familj och vänner, men du är ansvarig för personer i ditt sällskap. Du får inte släppa in personer, varken obekanta eller bekanta, genom att öppna för dem eller låna ut ditt bibliotekskort.

Dalby bibliotek

Meröppet alla dagar klockan 7-22.

Bibliotek Folkparken

Meröppet alla dagar klockan 7-22.

Genarps bibliotek

Meröppet alla dagar klockan 7-22.

Klostergårdens bibliotek

Måndag-fredag klockan 7-22, lördag-söndag och helgdagar 10-16.

Linero bibliotek

Meröppet alla dagar klockan 7-22.

Norra Fäladens bilbiotek 

Meröppet alla dagar klockan 7-22.

Bibliotek Nöbbelöv

Meröppet alla dagar klockan 7-22.

Stångby bibliotek

Meröppet alla dagar klockan 7-22.

Södra Sandby bibliotek

Meröppet alla dagar klockan 7-22.

Veberöds bibliotek

Meröppet alla dagar klockan 7-22.

Ibland kan tiderna behöva ändras på grund av arrangemang eller annan verksamhet. Planerade ändringar meddelas på varje biblioteks sida under Biblioteken i menyn.

Biblioteket har speciella öppettider även för meröppet, se fliken "Meröppettider" längre ner på den här sidan. Ibland kan biblioteket vara stängt på grund av arrangemang eller annan verksamhet. Kolla med ditt bibliotek vilka tider de har öppet.

Högtalarsystemet varnar i god tid innan biblioteket stänger. Larmet kopplas på automatiskt några minuter efter stängning. Se till att dörren slår igen efter dig när du går.

Vid dörren till biblioteket sitter en kortläsare där du drar ditt bibliotekskort och slår din pinkod. På vissa bibliotek finns också möjligheten att logga in med personnummer och pinkod.

Du kan låna och återlämna i automaterna. Följ instruktionerna på skärmen. Material som av någon anledning inte går att återlämna läggs i reservationslådan. Tänk på att visst material bara är tillgängligt under bemannade öppettider.

Du kan hämta reservationer. De står sorterade på löpnummer på en särskild reservationshylla. Löpnumret står i meddelandet som du har fått från biblioteket. Glöm inte att låna i automaten. Fjärrlån och TV-spel kan endast lånas då biblioteket är bemannat.

Du kan använda datorer och bibliotekets trådlösa internet. På vissa bibliotek kan du använda kopiator och skriva ut.

Du kan läsa tidningar, studera, umgås eller annat, så länge du visar hänsyn till dina medbesökare och plockar undan efter dig.

Meröppet bygger på att du klarar dina ärenden själv. Det kan finnas personal på plats, men de är då upptagna med andra arbetsuppgifter. Om du behöver hjälp av personal är du välkommen till biblioteket under bemannade öppettider!

För att få tillgång till Meröppet på Folkbiblioteken i Lund måste du:

 • ha ett bibliotekskort på Folkbiblioteken i Lund (om ditt bibliotekskort spärras så spärras även tillgången till Meröppet)
 • vara över 18 år

Som Meröppetlåntagare förbinder du dig att:

 • Följa de ordningsregler som finns för biblioteket.
 • Vara noggrann vid lån/återlämning så att allt registreras.
 • Försäkra dig om att du har kunskap om var bibliotekets utrymningsvägar finns.
 • Inte släppa in någon annan än vänner/familj, du ansvarar för dem och vad de gör.
 • Inte lämna barn under 18 år ensamma på biblioteket.
 • Inte låna ut ditt kort till andra.
 • Inte förtära mat på biblioteket.
 • Säkerställa att dörren är stängd när man kommer och går.
 • Uppträda trevligt mot andra Meröppetanvändare.
 • Städa upp efter dig.

Meröppetavtal för utskrift

Meröppetavtal svenska (pdf)

Meröppetavtal engelska (pdf)

Meröppetavtal arabiska (pdf)

Meröppetavtal dari (pdf)

 

 

 

Sök

Språk