Service och tjänster

Barn och unga

Lästips, aktuella evenemang och allt annat du kan hitta för barn och deras vuxna på biblioteket. Här finns också information till dig som jobbar i skola eller förskola.

Datorer, utskrifter och kopiering

Du hittar datorer och trådlöst nätverk på alla våra bibliotek. Det finns även möjlighet att skriva ut, scanna och kopiera.

Digitala biblioteket

Använd biblioteket hemifrån! Läs e-böcker och digitala tidskrifter, se på film, hantera dina lån, få boktips och mycket mer. Här finns också information för dig som vill lära dig mer om digital teknik.

Fjärrlån

Böcker som inte finns på något bibliotek i Lund kan ofta lånas in från något annat bibliotek i Sverige eller utomlands. 

Hyra lokal

På biblioteken finns flera lokaler för uthyrning. Här kan du läsa mer om lokalerna och villkoren för att boka dem.

Inköpsförslag

Hittar du inte boken du söker? Om du saknar något i bibliotekets samlingar får du gärna lämna ett inköpsförslag.
Lämna inköpsförslag

Lundasamlingen

På Stadsbiblioteket finns lokalsamlingen Lundasamlingen. Här hittar du böcker, tidningsklipp, fotografier och annat material om Lund och stadens historia.

Meröppet

Våra meröppna bibliotek är tillgängliga för besökare under vissa tider, även när det inte finns personal på plats. Det betyder att du har fler möjligheter att hitta tider som passar just dig.

Många språk

På biblioteken finns böcker och tidningar på många olika språk – och språkkurser för dig som vill lära dig ett nytt. Flera av biblioteken ordnar språkcaféer för dig som vill öva på att prata svenska.

Särskilda behov

För dig som har svårt att läsa tryckta böcker, tillhör riskgrupp för covid-19 eller behöver information om tillgängligheten på biblioteken.

Search the catalogue

Language

de-de en-gb fr-fr