Anpassning till skärpta allmänna råd

På grund av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd vidtar Lunds kommun åtgärder för att motverka smittspridning. Folkbiblioteken har öppet, men endast för utlån och återlämning av böcker. Läs- och studieplatser tas bort och allmänheten uppmanas hålla sina biblioteksbesök korta.

Samtidigt erbjuder biblioteken fler utlån av e-böcker och filmer online, och har utökat antalet tillåtna omlån för medier som inte är reserverade eller lånade från andra bibliotek (fjärrlån). Programverksamhet på biblioteken sker endast digitalt, utan fysisk publik. Meröppet erbjuds som tidigare för vissa bibliotek.

Ändrade öppettider på Stadsbiblioteket från och med 24 november

Från och med tisdag 24 november öppnar Stadsbiblioteket en timme senare, alla dagar i veckan, för att personalen ska hinna förbereda ute i biblioteket innan öppnandet och därmed minska den fysiska interaktionen med besökare.

Här kan du läsa ytterligare information med anledning av coronaviruset.

Det här innebär anpassningarna för dig som besöker oss:

  • Biblioteken är öppna, men med begränsad service. Det går bra att låna och lämna böcker men håll gärna ditt besök kort så att fler kan få tillträde!
  • Personalen kan inte hjälpa till ute vid hyllorna eller vid skrivare och kopiatorer – det är endast självservice som gäller.
  • Våra internetdatorer är avstängda.
  • Vi har tillfälligt plockat bort alla läs- och studieplatser då biblioteket under en tid inte är en mötesplats. Vissa ytor har ett begränsat antal besökare.
  • Våra programpunkter är tillsvidare inställda men några kommer att sändas digitalt – håll utkik i kalendern och sociala medier.
  • Du som är i riskgrupp kan få böcker eller talböcker levererade hem till dig. Läs mer på sidan Särskilda behov.
  • Om många i personalen blir sjuka kan vi behöva stänga bibliotek med kort varsel. Det kommer i så fall att meddelas här på webbplatsen.
  • Precis som tidigare ber vi dig att stanna hemma om du är sjuk och hålla avstånd till andra.

Kontakta oss gärna via mail eller telefon om du behöver hjälp, så försöker vi lösa ditt ärende utan att du behöver komma till biblioteket. Tack för din förståelse! 

Senast uppdaterad: 2020-11-20

Språk

sv-se fi-fi en-us