Utställning: Tre berättelser om liv med hiv från Skåne

På Stadsbiblioteket kan du fram till 30 juni se en utställning om att leva med hiv. Arrangörer är Positiva Gruppen Syd.

Det är 40 år sedan hiv, gjorde intåg i samhället. Mycket har dock hänt under dessa år och idag överförs exempelvis inte hiv sexuellt under behandling, och personer som lever med hiv behöver inte längre informera om att de lever med hiv vare sig vid sexuella kontakter, blodtagning eller liknande procedurer utan risk för överföring.

Positiva Gruppen Syd vet att många i samhället saknar denna kunskap och det är något vi vill förändra. Vi vill därför erbjuda bibliotek och biblioteksbesökare en inblick i hur hiv har förändrats under den här tiden genom en mindre utställning. Utställningen är i form av 3 storyboards med tillhörande kontextualiserande texter, samskapade av Malmöbor i ett storytelling projekt som porträtterar olika perspektiv och erfarenheter av liv med hiv.

Litteraturtips:

Blå piller av Frederik Peeters