Utställning: Gerhard Karlmark – Skånes Picasso

Just nu pågår en uppmärksammad minnesutställning på Dalby bibliotek kring Gerhard Karlmarks konstnärskap. Utställningen är tillgänglig till den 14 oktober.

Utställningen uppmärksammar Gerhard Karlmarks konstnärskap och arrangeras av några konstentusiaster bosatta i Dalby-trakten. Gerhard Karlmark var verksam på den skånska kulturscenen under stora delar av 1900-talet fram till sin död 1976. Som konstnär var han allsidig och så uttrycksfull, att många utställningar främst i Skåne men också längre upp i landet bemöttes respektfullt av såväl konstpubliken som konstkritikerna. Många resor till Frankrike, Spanien, Italien och Norge gav inspiration och öppnade nya motivvärldar. På ett lika säreget som unikt vis är han ännu levande och förankrad i miljön runt Lund-, Dalby- och Romeleås-trakten. Karlmark målade, skulpterade, tecknade, illustrerade bokomslag, skrev och sjöng visor.

När kan jag se utställningen?

Utställningen pågår under perioden 18 september-14 oktober i samlingssalen på Dalby bibliotek. Observera dock att samlingssalen även används för bibliotekets evenemang, därför rekommenderar vi att ni kontaktar biblioteket för att säkerställa att utställningen är tillgänglig vid ert besök.

Öppettider och kontaktuppgifter till Dalby bibliotek hittar du här