Temaserie Gränser

Temaserie Gränser

Två gånger per år presenterar vi en programserie på ett specifikt tema. Vårens serie har tema Gränser och pågår mellan 27 februari och 11 april.

Gränser finns överallt. Långt bort och nära. Inuti oss och utanför oss. Mellan oss själva och våra medmänniskor. De kan vara osynliga eller mycket tydliga. Gränser kan rama in och begränsa men även göra vår värld mer begriplig. I vårens temaserie Gränser presenterar vi programpunkter som på olika sätt handlar om gränser – vad de gör med oss som människor och samhälle, och vad som händer när vi korsar dem.

Ur programmet

Bland programpunkterna finns Nicolas Lunabba som kommer prata om sin kritikerrosade debutbok Blir du ledsen om jag dör? på Linero och i Dalby. På Stadsbiblioteket och i Veberöd kan du höra Torbjörn Flygt berätta om hur gränser flyttas och överskrids utifrån Slugger, den sista delen i hans trilogi om Johan Kraft. Torbjörn Flygt kommer även till Dalby. 

Elsa Törnquist besöker Södra Sandby för att berätta om sitt liv med autism och den snåriga vägen fram till diagnosen. Björn Johnson som är professor i socialt arbete föreläser om legalisering av cannabis på Norra Fäladen. På Stadsbiblioteket ger docent Gudrun Persson en bakgrund till Rysslands förnyade militära angrepp på Ukraina.

Se hela temaserien

Sök

Språk