angle-left Sommar för barn och unga på biblioteken

Sommar för barn och unga på biblioteken

Högläsning och käpphästar, workshops och Sommarboken – det händer massor under sommarlovet på biblioteken i Lund.

Sommarens program

I sommar är många av bibliotekens program utomhus, medan andra är digitala. De flesta kräver föranmälan. Anmäl dig till folkbiblioteken@lund.se. Eftersom antalet platser är begränsat vänder sig programmen i första hand till barn och unga i Lunds kommun men övriga är välkomna i mån av plats.

Välkommen att hämta det tryckta programmet på biblioteket. Du hittar även programmen i kalendern här på webben:

Sommarlovsprogram på biblioteken

Illustration som föreställer en gräsmatta med ett parasoll, en uppslagen bok och texten "Sommarboken"

Sommarboken

Läs 6 böcker under sommarlovet och få en bok av oss! Du som är 6-16 år kan delta i Sommarboken.

Här hittar du all information om Sommarboken

Bibliotekets maskot, en lila sengångare, sträcker upp en hand för att hälsa. Bibliotekets nya maskot

Har du träffat bibliotekets nya maskot? En sengångare som snart flyttar in på ditt bibliotek. Men det finns en sak som  maskoten behöver hjälp med...

Här kan du läsa mer om maskoten

Tävlingar, tipsrundor och pop up i Borgarparken

På biblioteken i Dalby, Genarp och Norra Fäladen (Borgarparken) ordnas tipsrundor och tävlingar i sommar. Fråga biblioteket om du vill veta mer!

Norra Fäladens bibliotek är stängt för renovering under sommaren, men biblioteket kommer att finnas på plats vid plaskdammen i Borgarparken onsdagar 16 juni till och med 11 augusti klockan 16-18 för boktips, Sommarboken och utlämning av take away. Vid dåligt väder ställs tillfället in.

Bibliotekets maskot, en lila sengångare, med ett par hörlurar och texten "Läsning på g"Lyssna på vår nya barnbokspodd!

Lagom till sommarlovet släpper vi två avsnitt av podden Läsning på g. Lyssna för boksnack och läspepp, särskilt för dig som läser Sommarboken och vill ha tips! Du kan lyssna i de flesta poddappar, eller på Spotify.

Läsning på g

Boktips här på webben

Vill du ha fler lästips? På sidan Barn och unga hittar du boktips som räcker hela sommaren!

Barn och unga

sv-se fi-fi en-us