angle-left Små partiklar, stora risker: En föreläsning om nanoplast
Små partiklar, stora risker: En föreläsning om nanoplast

De senaste åren har fler och fler forskargrupper slagit larm om miljöeffekterna av mikro- och nanoplaster (plastbitar som brutits ner till mindre än fem millimeter). Hur påverkar egentligen dessa plastbitar oss människor? Vilka effekter ser vi i marina ekosystem? Och hur kan vi undvika att de sprids?

Tommy Cedervall är forskare vid NanoLund och studerar hur nanopartiklar påverkar oss och vår miljö – han har även varit med och utvecklat en teaterpjäs, just om nanopartiklar.

Arrangeras i samarbete med Lunds Naturskyddsförening och Lunds universitets Hållbarhetsforum.

Föranmälan krävs.

På grund av de rekommendationer Folkhälsomyndigheten har tagit fram i syfte att minska smittspridning av covid-19 inför vi under hösten begränsningar av antal platser till våra arrangemang. Alla programpunkter kräver föranmälan.

Mejla anmälan till folkbiblioteken@lund.se, ring 046-359 59 90 eller anmäl dig i bibliotekets infodiskar. Uppge ditt namn, dina kontaktuppgifter och vilken programpunkt anmälan avser. Vi hanterar anmälningarna i turordning och bekräftar om du fått en plats eller inte.

Observera att du ska ha fått en bekräftad plats för att få besöka arrangemanget.