angle-left Serieteckning och VR om Uppåkra
Serieteckning och VR om Uppåkra

Njáls saga skrevs ned under 1200-talet, men handlingen utspelar sig på Island under Vikingatiden. Det är en spännande historia om männniskor och konflikter, som resulterade i att ett hus brann och människor dog under dramatiska omständigheter.

Under samma tid som sagan utspelade sig på Island, låg maktens center i Uppåkra (nära Lund). Även i Uppåkra har bland annat nedbrända hus hittats. Liknande dramatiska händelser som de i sagans värld utspelat sig här. Från Uppåkra finns inga skriftliga berättelser som bevarats till våra dagar.

Men vad kan fynden i jorden berätta? I den virtuella världen kommer vi att ta er med på en resa 1000 år tillbaka i tiden! Serieteckna vad som hände den där dagen, då huset stod i brand och människor miste livet i Uppåkra. Uppåkrastiftelsens arkeologer har fyndvisning och erbjuder en rundtur som väcker järnålderns Uppåkra till liv med hjälp av VR-glasögon.

7-11 år. Föranmälan krävs. Ange vilken tidpunkt du önskar.

På grund av de rekommendationer Folkhälsomyndigheten har tagit fram i syfte att minska smittspridning av covid-19 inför vi under hösten begränsningar av antal platser till våra arrangemang.

Mejla anmälan till folkbiblioteken@lund.se, ring 046-359 59 90 eller anmäl dig i bibliotekets infodiskar. Uppge ditt namn, dina kontaktuppgifter och vilken programpunkt anmälan avser. Vi hanterar anmälningarna i turordning och bekräftar om du fått en plats eller inte. Observera att du ska ha fått en bekräftad plats för att få besöka arrangemanget.