angle-left Ombyggnationer på Stadsbiblioteket

Ombyggnationer på Stadsbiblioteket

Under hösten gör vi om en del på Stadsbiblioteket och det kommer i perioder att påverka dig som besöker oss.

Toaletten vid barnavdelningen byggs om

Toaletten vid barnavdelningen ska byggas om så att den blir fullt tillgänglig. Den är avstängd från och med 14 september. Det innebär att vi under en period inte kommer att ha något skötbord och vi hoppas på förståelse för det.

Gemensam reception och informationsdisk

I november kommer vi att flytta och bygga en större informationsdisk dit du som besökare kan vända dig med alla dina ärenden som inte rör barnfrågor.   

Digitala rummet

I november inviger vi också Digitala rummet bakom den nuvarande receptionen. Där kommer de flesta av våra datorer och scannrar att finnas.

Utemiljön vid entrén

Även utanför biblioteket görs det om. Serviceförvaltningen på Lunds kommun hanterar ytan och står för arbetet. Ytan mellan Stadsbiblioteket och Sankt Petri kyrkogata kommer att få mer grönska i form träd och buskar i ett led att göra staden grönare. Fokus är på fler planteringar med fler arter, bättre förutsättningar för befintliga träd samt bättre hantering av dagvatten. Det ger bättre mikroklimat och större biologisk mångfald för en mer rofylld samlingsplats. Cykelställen kommer att byta plats så att platsen framför entrén blir luftigare. Här kommer istället en stor bänk samt en belyst och upphöjd träd- och perennplantering finnas. Arbetet beräknas pågå till vecka 51.

Ursäkta röran!

Under tiden vi bygger och flyttar om kan det låta en del, det kommer också i perioder att kunna bli trångt vid receptionen. Vi ber om förståelse för detta.

 

Foto: Kasper Dudzik

Sök

Språk

sv-se fi-fi en-us