angle-left Ombyggnationer på Stadsbiblioteket

Ombyggnationer på Stadsbiblioteket

Under hösten gör vi om en del på Stadsbiblioteket och det kommer i perioder att påverka dig som besöker oss.

Toaletten vid barnavdelningen byggs om

Toaletten vid barnavdelningen ska byggas om så att den blir fullt tillgänglig. Den är avstängd från och med 14 september. Det innebär att vi under en period inte kommer att ha något skötbord och vi hoppas på förståelse för det. Under tiden öppnar vi upp tillfälliga toaletter vid unga-avdelningen, vid ingången mellan biblioteket och Martas café.

Ny återlämningsmaskin

Vår återlämningsmaskin som vi kallar Stina har nu hanterat över 5 miljoner böcker och filmer och börjar blir ganska trött och sliten. Vi ska få en ny återlämningsmaskin men för att den ska få plats måste rummet till höger efter stora entrén, där den ska stå, göras större. Det innebär att toaletterna innan entrén kommer att vara avstängda. En toalett kommer att vara öppen största delen av tiden.

Gemensam reception och informationsdisk

I november kommer vi att flytta och bygga en större disk dit du som besökare kan vända dig med alla dina ärenden som inte rör barnfrågor. I samma veva försvinner informationsdisken på Vuxenavdelningen.

Digitala rummet

I november inviger vi också Digitala rummet bakom den nuvarande receptionen. Där kommer de flesta av våra datorer och scannrar att finnas.

Utemiljön vid entrén

Även utanför biblioteket görs det om. Ytan mellan Stadsbiblioteket och St Petri kyrkogata kommer att få mer grönska i form träd och buskar och cykelställen kommer att byta plats. Med start 16 september och några dagar framöver stängst den breda trappan till stora entrén av. På andra sidan om nerfarten till garaget finns en annan trappa som går upp till entrén som går bra att använda under tiden.

Ursäkta röran!

Under tiden vi bygger och flyttar om kan det låta en del, det kommer också i perioder att kunna bli trångt vid receptionen. Vi ber om förståelse för detta.

Foto: Kasper Dudzik

Sök