Oasen ger: skrivarhöst för unga

Oasen ger: skrivarhöst för unga

I höst ger Oasen en programserie på temat skrivande. Lär dig att skriva humor med Petrina Solange, att skriva skräck med Mats Strandberg och att skriva manus med Babiker Malik!

Oasen är Stadsbibliotekets verksamhet som riktar sig till unga vuxna 16-22 år. För dig som är intresserad av skrivprocesser så blir det samtal med spännande personer som arbetar med skrivande på olika sätt. För dig som är nyfiken på att skriva själv så blir det skrivarworkshops! Samtalen är öppna för alla, medan workshopsen är riktade till unga vuxna.

SKRIVA HUMOR 
Onsdag 20 september kommer Petrina Solange, känd som en av våra allra roligaste och skarpaste standupkomiker & som driver podden Måndag, för att prata om hur man gör för att det ska bli roligt.

SKRIVWORKSHOP: ATT SKRIVA MED EN TWIST
Söndag 8 oktober är det skrivworkshop med Agnes från Folkets hörna – hur skriver man med en twist?  För dig 16-22 år, föranmälan till folkbiblioteken@lund.se

SKRIVA SKRÄCK
Tisdag 31 oktober kommer Mats Strandberg, känd från bokserien Cirkeln och aktuell med ungdomsboken Pestblommor samt Netflixserien Konferensen som bygger på hans bok med samma namn. Han kommer att prata om hur man skriver skräck. 

SKRIVWORKSHOP: ATT SKRIVA SPÄNNANDE
Söndag 5 november är det skrivworkshop med Agnes från Folkets hörna – hur skriver man så att det blir spännande? För dig 16-22 år, föranmälan till folkbiblioteken@lund.se.

SKRIVA MANUS
Tisdag 5 december kommer Babiker Malik, tv-manusförfattare som bland annat skrivit avsnitt till den hyllade serien Tunna blå linjen. Han kommer att prata kring hur man gör när man skriver för tv och vad han önskar att han visste när han själv började skriva.

SKRIVWORKSHOP: ATT SKRIVA MANUS
Söndag 10 december är det skrivworkshop med Agnes från Folkets hörna – hur skriver man manus?

Hela programmet med tider hittar du här i vår kalender: Kalender: Oasen ger

Sök

Språk