angle-left Nya bibliotek och bokbil

Nya bibliotek och bokbil

Just nu planeras tre nya bibliotek i Lunds kommun – Folkparken, Nöbbelöv och Stenkrossen. Beställning pågår även av en ny bokbil. 

Folkparken

Lokalerna har börjat renoveras. Vi planerar att inviga det nya biblioteket i januari 2021. Biblioteket kommer att fokusera extra på de minsta barnen och seniorer. Det kommer att vara ett Meröppet bibliotek vilket innebär att du kan besöka biblioteket även på tider då det inte är bemannat. 

Nöbbelöv

Renoveringen av lokalen har blivit kraftigt försenad. Vi planerar att öppna biblioteket i juni 2021. Det kommer att vara ett integrerat folk- och skolbibliotek som kommer att vara öppet åtta timmar i veckan. Biblioteket kommer att vara ett Meröppet bibliotek vilket innebär att du kan besöka biblioteket även på tider då det inte är bemannat.

Stenkrossen

Planering pågår för ett nytt bibliotek på Stenkrossen. En större översyn av Stenkrossens lokaler ska göras och först därefter kan biblioteket flytta in. Det är ännu inte klart när den översynen ska starta. Biblioteket kommer att vara öppet åtta timmar i veckan och vara Meröppet vilket innebär att du kan besöka biblioteket även på tider då det inte är bemannat.

Bokbil

En ny bokbil beställdes 6 oktober. Det är Fellvings karosseri som kommer att leverera den. Det råder ett stort tryck på bokbilar i Sverige just nu, vi räknar med att leveranstiden kan bli uppemot 20 månader. 

Artikeln uppdateras när det finns ny information.

Senast uppdaterad: 2020-10-07

Foto: Folkbiblioteken i Lund

Sök

Språk

sv-se fi-fi en-us