angle-left Lunds stadsbibliotek

Lunds stadsbibliotek

Välkommen till Lunds stadsbibliotek!

Lunds stadsbibliotek

Ändrade öppettider

Begränsningar på grund smittspridnig av covid-19

Till följd av regeringens restriktioner för att minska smittspridningen av Covid-19 har biblioteken begränsad service och minskade öppettider.

Stadsbiblioteket är öppet för nödvändiga besök måndagar och onsdagar klockan 12-19, tisdagar, torsdagar och fredagar klockan 12-17. Det går endast att utföra digitala ärenden, lämna böcker och hämta reservationer.

Södra Sandby bibliotek är öppet för nödvändiga besök tisdagar klockan 14-19. 

De meröppna biblioteken Dalby, Genarp, Linero, Veberöd och Klostergården är tillgängliga för besök för dig med behörighet till meröppet, dock med särskilda förhållningsregler. Tisdagar klockan 15-18 finns möjlighet för dig som saknar meröppet-behörighet att återlämna och hämta reservationer.

Norra Fäladens bibliotek och Stångby bibliotek håller stängt tillsvidare. På tisdagar klockan 15-18 kan du hämta reservationer och lämna tillbaka böcker. Det finns inte möjlighet under den tiden att gå in i biblioteket för att själv välja böcker.

Mer information om bibliotekens restriktioner finns här
Just nu är inga lokaler tillgängliga för uthyrning på biblioteken, eftersom antalet besökare som får vistas i lokalerna samtidigt är begränsat. Detta gäller tillsvidare.

Sök

Språk

sv-se fi-fi en-us