Lundasamlingen

Lundasamlingen

På Stadsbiblioteket finns lokalsamlingen Lundasamlingen. Här hittar du böcker, tidningsklipp, fotografier och annat material om Lund och stadens historia.
Från 16 januari är Lundasamlingen inte tillgänglig på måndagar 15.30-18. 

I Lundasamlingen hittar du:

  • böcker
  • småtryck, kartor, vykort med mera 
  • historiska och topografiska beskrivningar
  • biografier och romaner med lundamotiv
  • adresskalendrar, skolkataloger, karnevalstryck med mera
  • tidskrifts- och tidningsartiklar - mellan 1970-2020 bevakade vi den lokala dagspressen, nu finns tidningarna tillgängliga i fulltext via databasen Svenska Dagstidningar

Lundasamlingen är ett referensbibliotek, vilket betyder att inget får lånas hem, men du kan ta kopior av det material du behöver. Många av böckerna som finns i Lundasamlingen hittar du även för utlån på Lundahyllan som finns i samma rum som Lundasamlingen.

Om du har frågor om samlingen är du välkommen att kontakta bibliotekets informationsdisk. Vid längre och mer utredande frågor vill vi gärna att du kontaktar oss ett par dagar innan du behöver materialet. Detta för att du ska få så bra hjälp som möjligt.

Tips! Tidningsartiklar om Lund

I Lundasamlingen finns tiotusentals tidningsklipp om Lund. För att göra artiklarna mer åtkomliga har vi skannat in många av dem så att de kan läsas digitalt här på webben. Du hittar alla artiklarna genom att söka på orden "finnlund" och "fulltext" i sökrutan. När du hittar en artikel du vill läsa, klicka på titeln i sökträfflistan och därefter på länken Fulltext under katalogposten.

Sök

Språk