angle-left Fördröjning av vårens böcker

Fördröjning av vårens böcker

Strax efter årsskiftet bytte Folkbiblioteken i Lund system. För att kunna genomföra detta byte infördes ett inköpsstopp av nya böcker från 30 november.

När övergången till det nya systemet rent tekniskt blev klart började vi att köpa böcker, men inköpsarbetet kommer att gå långsamt under våren.

Vi börjar köpa in skönlitteratur för barn och vuxna. Det innebär att det kommer att ta längre tid innan utgivning av facklitteraturen finns på bibliotekens hyllor i vår. Böcker på andra språk och DVD-filmer kommer att dröja ännu längre.

Vi kommer att köpa in böcker i samma omfattning som vanligt av vårens utgivning, men det kommer att ta längre tid än vanligt.

Även inköpsförslagen stoppades tillfälligt från 30 november. Vi vet inte i nuläget när vi kan börja ta emot förslag igen.

sv-se fi-fi en-us