angle-left Inköpsstopp på grund av systembyte

Inköpsstopp på grund av systembyte

Strax efter årsskiftet kommer Folkbiblioteken i Lund byta system. För att kunna genomföra detta byte införs ett inköpsstopp av nya böcker 30 november.

När övergången till det nya systemet rent tekniskt är klar i mitten av januari kommer vi att börja köpa böcker, men det går inte att sätta ett startdatum för inköp nu.

Inköpsarbetet kommer att gå långsamt under våren. Vi börjar köpa in skönlitteratur för barn och vuxna. Det innebär att det kommer att ta längre tid innan utgivning av facklitteraturen finns på bibliotekens hyllor i vår. Böcker på andra språk och DVD-filmer kommer att dröja ännu längre. Vi kommer köpa alla böcker som ges ut under våren men det kommer ta längre tid än vanligt.

Även inköpsförslagen stoppas tillfälligt från 30 november. Vi vet inte i nuläget när vi kan börja ta emot förslag igen.

sv-se fi-fi en-us