angle-left FULLBOKAT: I skuggan av den transatlantiska slavhandeln: Sverige och slaveriets historia i ny belysning

Lundadocenten Georg Willhelm Sillén levde på 1700-talet och ansåg att handeln med afrikanska slavar över Atlanten var barbarisk. Men hans kritik av slaveriet riktades även mot andra delar av världen – idag bortglömda.
Joachim Östlund, historiker vid Lunds universitet, föreläser. Arrangeras i samarbete med Lunds universitet.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående covid-19. Därför reserverar vi oss för att programpunkter kan ändras, flyttas eller ställas in med kort varsel. Skulle så vara fallet hittar ni information här och på våra sociala medier.

Observera att vi med anledning av det rådande läget har begränsat antalet platser till arrangemangen. Alla arrangemang kräver föranmälan.

Mejla anmälan till folkbiblioteken@lund.se, ring 046-359 59 90 eller anmäl dig i bibliotekets infodiskar. Uppge ditt namn, dina kontaktuppgifter och vilken programpunkt anmälan avser. Vi hanterar anmälningarna i turordning och bekräftar om du fått en plats eller inte.
Observera att du ska ha fått en bekräftad plats för att få besöka arrangemanget.