Få hjälp att hämta och lämna böcker

Du som tillhör en riskgrupp för covid-19 kan få hjälp av Lunds kommuns frivilligkraft att få biblioteksböcker hem till dig.

Gör så här för att ta del av tjänsten:

• Anmäl dig först till Lunds kommuns frivilligkraft antingen via webb: https://service.lund.se/KF_84 eller telefon 046-359 48 72, där anger du valet ”bibliotekslån”.
  • Du får kontakt med en frivillig som kan hjälpa dig och ni kommer överens om hur det ska gå till.
  • Ring 046-359 59 90 under öppettid för att beställa böcker. Säg att beställningen kommer att hämtas av en volontär, vad personen heter och vilken tid böckerna kommer att hämtas. Den frivillige kan hämta dina böcker på Stadsbiblioteket tidigast dagen efter din beställning.
  • Lånetiden är samma som för andra lån. Du kan få hjälp av en frivillig att lämna tillbaka böckerna.

Få talböcker hemskickade

Du som är talbokslåntagare och inte kan besöka biblioteket kan få talböcker på Daisy-skiva hemskickade i brevlådan. Ring 046-359 59 90 för att få hjälp.

Foto: Folkbiblioteken i Lund