angle-left Få hjälp att hämta och lämna böcker

Få hjälp att hämta och lämna böcker

Du som tillhör en riskgrupp för covid-19 kan få hjälp av Lunds kommuns frivilligkraft att få biblioteksböcker hem till dig.

Gör så här för att ta del av tjänsten:

• Anmäl dig först till Lunds kommuns frivilligkraft antingen via webb: https://service.lund.se/KF_84 eller telefon 046-359 48 72, där anger du valet ”bibliotekslån”.
  • Du får kontakt med en frivillig som kan hjälpa dig och ni kommer överens om hur det ska gå till.
  • Ring 046-359 58 78 mellan klockan 9 och 15 på vardagar eller mejla Stadsbiblioteket på folkbiblioteken@lund.se för att beställa böcker. Du kan inte reservera böcker, och om den boken du önskar inte är inne får du en liknande. Du kan beställa max 10 böcker åt gången.
  • Den frivillige kan hämta dina böcker hos oss tidigast dagen efter din beställning och senast inom tre dagar.
  • Lånetiden är sex veckor, du kan få hjälp av en frivillig att lämna tillbaka böckerna.

Få talböcker hemskickade

Du som är talbokslåntagare och inte kan besöka biblioteket kan få talböcker på Daisy-skiva hemskickade i brevlådan. Ring Stadsbiblioteket på 046-359 59 90 och tala med vuxeninformationen för att få hjälp.

Take away – hämta böcker utomhus

Du som inte kan eller vill besöka biblioteket just nu kan hämta en kasse med böcker, filmer eller tidningar. Det finns olika tillvägagångsätt för detta beroende på om du vill hämta på Stadsbiblioteket eller något av de andra biblioteket.

Läs mer om Take away

Foto: Folkbiblioteken i Lund