angle-left E-böcker och e-ljudböcker

E-böcker och e-ljudböcker

Låna e-böcker och e-ljudböcker att läsa på din mobil, surfplatta, dator eller läsplatta.

• Du får låna maximalt tre e-böcker eller e-ljudböcker per 28 dagar.
  • Lånetiden för e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar. När lånetiden är slut kan du inte öppna boken längre. Du behöver alltså inte tänka på att lämna tillbaka en e-bok.
  • Du kan inte lämna tillbaka en e-bok tidigare för att på så vis låna fler. Det beror på att biblioteket får betala för varje lån.
  • Biblioteket har även en begränsad pott för hur många e-böcker och e-ljudböcker som lånas ut totalt varje kalendermånad. Om potten tar slut kan ingen låna mer den månaden. Vi meddelar på webben och på Facebook när potten är slut. Tar den slut på en helgdag läggs informationen ut på efterföljande vardag.

Hur lånar jag?

Vill du komma igång med att läsa e-böcker och e-ljudböcker, eller har du stött på tekniska problem när du ska läsa? Här har vi sammanställt vanliga frågor och svar och en steg-för-steg-guide om hur du gör för att läsa i på din dator eller i appen Biblio.

E-böcker och e-ljudböcker - guide och vanliga frågor

sv-se fi-fi en-us