angle-left Drabbningen vid Lund och skånska krigets slagfältsarkeologi
Drabbningen vid Lund och skånska krigets slagfältsarkeologi

Natten till måndagen den 4 december befann sig den danske kungen Kristian V med sin armé i vinterlägret utanför Lund. Svenskarna låg strax norr om Kävlingeån. Under nattens mörkaste timmar bröt svenskarna dock sitt läger och tog sig över den tillfrusna ån. Det skulle komma att bli det mest brutala slaget i svensk historia och aldrig har så stor andel av soldaterna som gick i strid stupat.

Bo Knarrström, doktor i slagfältsarkeolog och militärhistorisk författare, föreläser.

Föranmälan krävs.

På grund av de rekommendationer Folkhälsomyndigheten har tagit fram i syfte att minska smittspridning av covid-19 inför vi under hösten begränsningar av antal platser till våra arrangemang. Alla programpunkter kräver föranmälan.

Mejla anmälan till folkbiblioteken@lund.se, ring 046-359 59 90 eller anmäl dig i bibliotekets infodiskar. Uppge ditt namn, dina kontaktuppgifter och vilken programpunkt anmälan avser. Vi hanterar anmälningarna i turordning och bekräftar om du fått en plats eller inte.

Observera att du ska ha fått en bekräftad plats för att få besöka arrangemanget.