Bibliotekspoddar

Bibliotekspoddar

Biblioteket kommer till dig – på promenaden, på resan, hemma i soffan eller när du diskar. I våra poddar hittar du personliga favoriter, reflektioner och boksamtal, och självklart får du massor av lästips.

Aktuella poddar våren 2022

Bibliotekarierna Cecilia och Karin tittar på varandra och skrattar. Texten: "Pommac och p-piller med Cecilia & Karin"Pommac och p-piller

På ett bibliotek finns det många guldkorn. Både bland hyllorna och i magasinet. Böcker från 70-, 80- och 90-talen att förfasas över och skratta åt. Vi har letat upp några av guldkornen och jämför dem med böcker om samma ämnen skrivna idag. Vad är annorlunda? Hur har vår syn på samma fenomen förändrats under årens lopp? Eller har den ens förändrats? Du kan lyssna i de flesta poddappar, eller på Spotify.

Pommac och p-piller på Podspace

 

Lund läser-podden 2021-2022

Ta del av ett samtal om Pennskaftet av Elin Wägner. 

Lund läser-podden på Podspace

 

 

 

Äldre poddar

Läsning på g

Cecilia, Elin och Ylva pratar om böcker för mellanåldern och svarar på frågor från elever i årskurs 3 och 5 i Lund. Du kan lyssna i de flesta poddappar, eller på Spotify.

Läsning på g på Anchor

 

 

Temapodden: Makt, demokrati och bibliotek

Bibliotekarierna Emma och Karin med gäster pratar om folkbibliotekens roll både som makthavare och som en demokratisk plats och aktör. Varför arbetar bibliotekarierna som de gör? Varför är biblioteken viktiga i vårt samhälle? Podden är en del av bibliotekens programserie om makt och demokrati under hösten 2021. Du kan lyssna i de flesta poddappar, eller på Spotify.

Temapodden: Makt på Podspace

 

 

Böcker i kolerans tid

Kollegorna Ylva och Anna pratar om böcker i podden Böcker i kolerans tid. Du kan lyssna i de flesta poddappar, eller i Soundcloud genom att följa länken här nedanför. Avsnitten spelades in under 2020.

Böcker i kolerans tid på Soundcloud

 

 

Lund läser-podden 2020

Ta del av ett samtal om En droppe midnatt av Jason Diakité. Podden spelades in hösten 2020.

Lund läser-podden på Soundcloud

Sök

Språk