Bibliotek Nöbbelöv och Norra Fäladen öppnar

Norra Fäladens bibliotek som varit stängt för renovering öppnar igen 25 november. 3 och 4 december är det invigningsfest. 15 december öppnar vi ett helt nytt bibliotek på Nöbbelöv. Bägge biblioteken kommer att vara meröppna vilket innebär att du kan besöka biblioteket även när det inte är bemannat.

25 november öppnar äntligen Norra Fäladens bibliotek igen efter att ha varit stängt för renovering. Från och med 3 december kommer biblioteket att vara Meröppet vilket innebär att du kan besöka biblioteket när det passar dig, varje dag klockan 7-22.

15 december öppnar Bibliotek Nöbbelöv på skolan Hubertusgården. Biblioteket kommer att vara ett integrerat bibliotek vilket innebär att det både kommer vara skolbibliotek och folkbibliotek i samma lokal. Även Bibliotek Nöbbelöv kommer att vara Meröppet. Biblioteket kommer att vara bemannat två gånger i veckan, måndag eftermiddagar och torsdag förmiddagar.

Meröppet

För att besöka Meröppet behöver du vara registrerad Meröppet-låntagare. Det blir du genom att fylla i en blankett och lämna eller skicka till biblioteket. Du kan ansöka om Meröppet på alla bibliotek, du behöver inte vänta till biblioteken på Norra Fäladen och Nöbbelöv har öppnat.

Här kan du läsa mer och ladda ner ner Meröppetblanketten för utskrift: Meröppet

Invigning Norra Fäladen

Fredagen 3 december och lördagen 4 december är det invigning på biblioteket med aktiviteter för både stora och små.

Fredag 3 december klockan 13-17

Klockan 14 Föreställning - Världens vaggvisor
Kom och lyssna på vaggvisor från världens alla hörn och på en rad olika språk. 2-5 år. Begränsat antal platser. Musik i Syd.

Klockan 15 Invigningstal av Christian Gehrmann, ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Karin Runevad, chef enhet stadsdelsbiblioteken.

Klockan 16.30 Sagostund på spanska
Lyssna på sagor på spanska i vår nya myshörna. Begränsat antal platser.

Maskotfest hela eftermiddagen
Kom och träffa vår nya bibliotekskompis Läsius. Gå tipspromenad, pyssla och gör Läsiusknappar. Kanske träffar du på Läsius?

Lördag 4 december klockan: 11-15

Klockan 11.00 Lilla Vilda teatern spelar Sagoakuten
En magisk teaterföreställning på temat vänskap och kärlek för hela familjen, från 3 år. Begränsat antal platser.

Klockan 14.00 – Sagostund på arabiska
Lyssna på sagor på arabiska i vår nya myshörna. Begränsat antal platser.

• Läsiuspyssel och tipsrunda hela dagen
  • Ballongfigurer - Få med dig en egen ballongfigur hem
  • Hennamålning – kom och få vackra hennamönster målade på dina händer