angle-left Att läsa novell för att skriva novell
Att läsa novell för att skriva novell

Välkommen till en digital workshop via Zoom för dig som drömmer om, eller är nyfiken på att skriva noveller. Vi läser en novell och samtalar om läsningen, visar dig grunderna i novellskrivande och ger dig inspiration.

Workshopen leds av författarna och skrivpedagogerna Åsa Foster och Therése Granwald, som också är konstnärliga ledare för Novellfest i Lund 11-12 september.

Inga förkunskaper behövs, bara ett intresse för noveller och skrivande. Anmälan sker via Lunds Stadsbibliotek på telefon 046-359 59 90 eller folkbiblioteken@lund.se. Max 10 deltagare.

Förberedelser: Läsa en kort novell, som du får hämta gratis på biblioteket. Första 45 min ägnar vi åt att berätta mer om novellformen, och genom läsning närmar vi oss denna och ser tillsammans på ett exempel. De andra 45 minuterna fokuserar vi på skrivande av novell med en skrivövning som man gör på plats.

Alla som deltagare är sedan välkomna att vara med i Novellfests nationella skrivartävling, mer info om det ges under workshopen.