Utställning: Artmoney Nord

Utställning: Artmoney Nord

Vandringsutställning med 28 nordiska konstnärer på Stadsbiblioteket från 5 oktober till 8 november 2021.

”Money makes the world go around” – men vem och vad skapar egentligen värde i världen? Det är en av de frågor som konstnärsgruppen Artmoney Nord reflekterar över. 

Vad? 

Artmoney är ett konceptuellt konstprojekt, en alternativ ”valuta” som har existerat i över 20 år. Artmoney är små unika konstverk på 12x18 cm i alla möjliga – och omöjliga – material och genrer som akvarell, kollage, keramik, textil, foto och så vidare.

Gruppen Artmoney Nord med 28 nordiska konstnärer visar att konst inte bara har ett ekonomiskt värde, utan även kan fungera som en demokratisk kraft som cirkulerar, skapar nya betydelser och utmanar vårt sätt att tänka på samhället. 

Vem? 

Artmoney Nord består av ett antal handplockade, professionella konstnärer från hela Norden, inbjudna av den danska bildkonstnären Hanne Matthiesen. Varje konstnär bidrar med upp till 20 verk. Men Artmoney-konceptet är fritt - alla kan i princip börja skapa sin egen konstvaluta! 

Var? 

Artmoney Nord är en vandringsutställning som reser i Norden. Resan började i Århus i samband med Europeisk Kulturhuvudstad 2017. Artmoney Nord har sedan dess visats på Bornholm, på Åland, Finland, Island, Tórshavn, Höganäs och nu snart på Stadsbiblioteket i Lund. 

När? 

Utställningen kan ses från 5 oktober - 8 november 2021 under bibliotekets öppettider. 

Vill du veta mer?

Artmoney Nords webbplats

Sök

Språk