angle-left Använd biblioteket hemifrån

Använd biblioteket hemifrån

För dig som inte kan eller vill komma till biblioteket just nu finns många tjänster som du kan använda hemifrån. Du kan läsa böcker, tidningar och tidskrifter, se på film, hantera dina lån och reservationer, få boktips och mycket mer! Vi kan också hjälpa dig att få böcker levererade hem till dig.

Betala avgifter
Du kan betala dina avgifter direkt på webben. Om ditt bibliotekskort har varit spärrat på grund av för hög avgift tas spärren bort automatiskt. Du behöver ha en e-postadress kopplad till ditt låntagarkonto för att betala.
Gå till Betala avgifter (inloggning krävs)

 
Bibliotekets YouTubekanal
Vi har samlat lästips, bibliotekshistoria, pyssel och mycket mer på vår Youtubekanal. Här finns det också filmer som visar hur du använder våra olika digitala tjänster.
Gå till vår Youtubekanal

 

Bokpodd: Böcker i kolerans tid
Kollegorna Ylva och Anna pratar om böcker i podden Böcker i kolerans tid. Du kan lyssna i de flesta poddappar, eller i Soundcloud genom att följa länken här nedanför.
Gå till Böcker i kolerans tid (extern länk)

 

Få hjälp att hämta och lämna biblioteksböcker
Från 4 maj kan du som tillhör en riskgrupp få hjälp att få biblioteksböcker hem till dig. Flera av våra bibliotek erbjuder också take away-lån, där du kan hämta en kasse med böcker utanför biblioteket.
Gå till Få hjälp att hämta och lämna biblioteksböcker

 
Få talböcker hemskickade
Du som är talbokslåntagare och inte kan besöka biblioteket kan få talböcker på Daisy-skiva hemskickade i brevlådan. Ring Stadsbiblioteket på 046-359 59 90 och tala med vuxeninformationen för att få hjälp.
Gå till Få talböcker hemskickade

 
Låna om
Behöver du längre lånetid? Du kan själv låna om böcker och annat som du har hemma. För tillfället har vi fritt antal omlån, om det du lånat inte är reserverat eller inlånat från något annat bibliotek (fjärrlån).
Gå till Mina lån (inloggning krävs)

 

Pausa reservationer
Om du inte kan hämta dina reservationer under en tid så kan du tillfälligt pausa dem. Då kommer inga reservationer in till dig under perioden du har valt, samtidigt som du behåller din plats i kön. 
Gå till Pausa reservationer (inloggning krävs)

 
Polyglutt: e-böcker för barn på många språk
I appen Polyglutt hittar du fler än 1400 barnböcker att läsa och lyssna på tillsammans med ditt barn. Många böcker finns på upp till 50 språk. Appen, som normalt finns tillgänglig på förskolor, kan just nu nås även hemifrån.
Gå till Polyglutt (extern länk)

Sök

Språk

sv-se fi-fi en-us